Asiantunteva rengasliike auttaa löytämään sopivat talvirenkaat

Talvella ajaminen ei ole yhtä yksinkertaista kuin kesällä, ja siksi autoilijan kanttaakin varautua talven tuloon ajoissa ja hyvin. On olemassa monenlaisia keinoja, joiden avulla voi tehdä autoilusta mukavampaa ja turvallisempaa myös talvella. Ennakointi sekä liikenteessä että auton huollossa ja varustelussa ovat avainasemassa talven haasteissa. Talvella kelien muutoksiin ja sen aiheuttamiin haasteisiin varaudutaan vaihtamalla teille talvinopeusrajoitukset. Kannattaa myös muistaa, että pimeällä ja liukkaalla jarrutusmatkat pitenevät huomattavasti. Yksi tärkeimmistä auton varusteista talvella ovat hyvät talvirenkaat, joita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos kelit sitä edellyttävät. Talvirenkaiksi voi valita joko nasta- tai kitkarenkaat ja kitkarenkaita saa myös käyttää ympäri vuoden. Talvirenkaiden tärkeä ominaisuus on riittävä urasyvyys, joka lain mukaan on vähintään 3 millimetriä. Kannattaa myös tarkistaa ennen talven tuloa renkaiden kulutuspinnat, ilmanpaineet ja nastarenkaiden nastat.

Talviautoiluun kannattaa varautua monin tavoin

Kun ajo-olosuhteet muuttuvat syksyllä ja talvella liukkaiksi, vaatii se yleensä aluksi aina hieman totuttelua. Molempina vuodenaikoina on myös tavallista, että keli saattaa muuttua yllättäen hyvinkin haastavaksi. Matkan tekoon kannattaakin varata tarpeeksi aikaa, säätää ajonopeus säänmukaiseksi ja pidentää turvaväliä. Liukkaalla kelillä jarrutusmatkat pitenevät huomattavasti ja ajonopeudesta riippuen saattavat jopa tuplaantua. Kannattaa myös muistaa, että tien pinta saattaa jäätyä jo myöhään syksyllä ja vaikka se näyttäisi sulalta, voi siinä olla niin sanottua mustaa jäätä, jota voi olla vaikea huomata. Talvirenkaat kannattaakin vaihtaa alle jo hyvissä ajoin, ettei liukkaat kelit pääse yllättämään. Asiantunteva rengasliike auttaa kaikissa talvirenkaisiin ja niiden asennukseen liittyvissä kysymyksissä. Sekä nastarenkaat että kitkarenkaat ovat toimiva vaihtoehto nykyaikaiseen autoon, koska autoissa on kehittyneet luistonestojärjestelmät. Nyrkkisääntö on, että nastarenkaat ovat pitävämmät jäällä ja kitkarenkaat lumisella tiellä.

Mitä muuta autoilijan kannattaa huomioida talvella

Talvella auton akku joutuu kovalle rasitukselle ja kannattaa tarkistaa sen kunto ennen talvikautta. Talvella käytetään paljon erilaisia lämmittimiä, jotka kuluttavat virtaa, kuten myös kylmän moottorin käynnistys. Lyhyitä matkoja ajaessa akku saattaa tyhjentyä, eikä auto välttämättä sen vuoksi käynnisty. Talvella kannattaa myös kiinnittää huomiota näkyvyyteen, puhdistamalla auto huolellisesti lumesta ja jäästä ennen liikkeelle lähtöä sekä vähentää ikkunoiden huurtumista pitämällä suodattimet puhtaana. Vaikka kaikkeen olisikin varautunut, voi auto silti talvella hyytyä ja sen vuoksi autoon kannattaakin aina varata lämpimiä vaatteita, taskulamppu ja heijastinliivit. Asiantuntevaa palvelua talvirenkaiden valintaan ja asennukseen liittyen tarjoaa JV-varustelut Oy.

jaa